2020-02-03 14:12:13

Užina iz Tirola

Učenici 7. a i 7. b razreda na satu njemačkog jezika obrađivali su temu Bauernjause, ein Rezept aus Tirol, odnosno užinom iz Tirola. Jause iliti Zwischenmahlzeit u njemačkim govornim područjima vrlo je popularna, pogotovo u ruralnim mjestima (sama riječ Bauer znači poljoprivrednik, seljak). Užina se obično jede između ručka i doručka i sastoji se od sira, raznih salama, kobasica, slanine, kruha i dr. Učenici nakon što su se upoznali s riječima i frazama potrebnima za shvaćanje recepta, odlučili su recept isprobati. A ako Vi želite kušati Bauernjause iz Tirola, evo recepta! Guten Appetit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenici 7. a i 7. b razreda na satu njemačkog jezika obrađivali su temu Bauernjause, ein Rezept aus Tirol, odnosno užinom iz Tirola. Jause iliti Zwischenmahlzeit u njemačkim govornim područjima vrlo je popularna, pogotovo u ruralnim mjestima (sama riječ Bauer znači poljoprivrednik, seljak). Užina se obično jede između ručka i doručka i sastoji se od sira, raznih salama, kobasica, slanine, kruha i dr. Učenici nakon što su se upoznali s riječima i frazama potrebnima za shvaćanje recepta, odlučili su recept isprobati. A ako Vi želite kušati Bauernjause iz Tirola, evo recepta! Guten Appetit!

 

Sastojci za dvije porcije:

500 g krumpira

150 g slanine narezane na kockice

3 luka

5 jaja

ulje

sol

papar

vlasac

kiseli krastavci

 

Priprema:

Krumpir oguliti, oprati i narezati na ploške. Staviti u prethodno zagrijanoj slanoj vodi te staviti da se kuhaju. Za to vrijeme staviti ulje na tavu i zagrijati je te dodati sitno nasjeckani luk dok ne otpusti. Zatim dodati slanine narezane na kockice i lagano dinstati. Skuhani krumpir ocijediti te dodati luku i slanini. Umutiti pet jaja, dodati malo soli i papra te narezati svjež i opran vlasac. Umućena jaja preliti po krumpiru, slanini i luku te ostaviti da se sve spoji. Narezati kisele krastavce na kolutiće, staviti po jelu i servirati! Dobar tek

 


Osnovna škola Julija Benešića Ilok