preskoči na sadržaj

Osnovna škola Julija Benešića Ilok

 > Naslovnica
Vijesti

BICIKLISTIČKI ISPIT PO PRVI PUTA U OSNOVNIM ŠKOLAMA

Autor: Kata Bagara Radić, 12. 6. 2017.

 U petak 9. lipnja 2017. godine, u 12 sati, po prvi puta je održan biciklistički ispit u Osnovnoj školi u Iloku, u cilju dobivanje vozačke dozvole za bicikl te vožnje po javnoj cesti, bez pratnje starije osobe od 16 godina.Nakon pripreme prometnog poligona, na nogometnom igralištu, ispred Osnovne škole Ilok, djeca su pristupila pismenom dijelu biciklističkog ispita, koji se odvijao u informatičkoj učionici. 

 

BICIKLISTIČKI  ISPIT PO PRVI PUTA U OSNOVNIM ŠKOLAMA
 
U petak 9. lipnja 2017. godine, u 12 sati, po prvi puta je održan biciklistički ispit u Osnovnoj školi u Iloku, u cilju dobivanje vozačke dozvole za bicikl te vožnje po javnoj cesti, bez pratnje starije osobe od 16 godina.
Nakon pripreme prometnog poligona, na nogometnom igralištu, ispred Osnovne škole Ilok, djeca su pristupila pismenom dijelu biciklističkog ispita, koji se odvijao u informatičkoj učionici. 
Predstavnici Hrvatskog autokluba iz Vinkovaca su putem programskih aplikacija od HAK-a, internetskim putem, testirali djecu i njihovo znanje oko prometnih propisa i sigurnosnih pravila u prometu.
 Ovom ispitu je prisustvovao i predstavnik Policijske postaje Ilok g. Igor Ljubić, koji je sudjelovao u prometnom obrazovanju školske djece.
Učenici petog razreda, njih 13 je polagalo teorijski dio biciklističkog ispita i to Laura Bošnjak, Paula Papak, Andrea Bođanac, Luka Kunić, Ivan  Dadai, Antonio Šafarik, Bleart Totaj, Lovro Seletković, Borna Kovčalija, Lucija Kolak, Iva Dobošević, Gabriela Alavuk i David Čief.
Nažalost, kriteriji HAK-a su bili vrlo visoki, tako da je trebalo 70% riješenog teorijskog ispita da bi se položilo i otišlo na poligonsku vožnju.
Taj dio su položile samo tri učenice i to Laura Bošnjak, Andrea Bođanac i Paula Papak i to sa skoro 100 %.
Ostali učenici nisu bili te sreće i nisu mogli na poligonsku vožnju jer su imali riješenih od 40% do 69% teorijskog dijela ispita, a to nije bilo dovoljno za prolaz.
Učenice koje su položile teorijski dio ispita, pristupile su i praktičnom dijelu na prometnom poligonu, koji je većinom izradio naš domar Zelenika, te položile sa lakoćom i taj dio i  tada dobile odmah vozačku dozvolu za bicikl.
Iskrene čestitke ovim vrijednim djevojčicama!
Prometni poligon je pohvaljen od strane djelatnika HAK-a, kao vrlo originalan i funkcionalan te stoga moramo odati priznanje našem Domaru na radu, upornosti i preciznosti izrade istoga.
Istina, bilo je tu pomoći i od strane Autoškole "Poligon" Ilok, neki elementi poligona.
Vrijedne ruke dječaka i djevojčica petog razreda su pomagale u mjerenju i postavljanju elementa prometnog poligona, gdje se istakao Lovro Seletković, kao vrlo precizan i točan, Ivan Dadai u postavljanju strjelica, Laura Bošnjak kod stupića, Andrea Bođanac u čitanju skice, te Borna Kovčalija i Luka Kunić u postavljanju elemenata, kao i Lucija Kolak te Iva Dobošević.
Puno hvala svima na pomoći!
Nadam se da je učenicima koji nisu položili biciklistički ispit ostalo ipak dovoljno znanja da se mogu snalaziti u raznim prometnim situacijama i postupiti sukladno prometnim znakovima i propisima, a postoji i nada za jesen kada se mogu ponovo prijaviti za ovaj ispit ako žele.
Posebno pohvaljujem Lauru, Andreu i Paulu koje su vrijedno učile propise i znakove cijele godine, a ostalim učenicima želim mnogo sreće u budućem polaganju ispita.
                                          Snježana Kolak, učiteljica tehničke kulture
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Tražilica
Anketa
Što čitaš u slobodno vrijeme?

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Oglasna ploča
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Julija Benešića Ilok / Trg Sv. Ivana Kapistrana 1, HR-32236 Ilok / os-ilok.skole.hr / ured@os-ilok.skole.hr
preskoči na navigaciju